|     |     |  

"Els Comtes-Reis Catalans"
Una tril·logia de rutes per conèixer la gran conquesta de la Nació Catalana!
Rutes guiades a peu

Visita la Barcelona protagonista d'una història èpica
De la independència al domini de la mediterrània...
...i a la conquesta d'un Nou Món!

  La tril·logia de rutes "Els Comtes-Reis Catalans" és un viatge a la història dels nostres sobirans, que ens permetrà redescobrir els episodis més importants fins ara poc explicats i fer emergir aquella veritable Nació Catalana que d’una manera ben clara i ferma va definir molt bé el professor Pau Casals el 24 d’octubre de 1971 en aquell famós discurs que va pronunciar a la ONU: “Catalunya ha estat la nació més gran del món”.

  Les rutes dels Comtes-Reis catalans, conviden al públic a realitzar un viatge en el temps i en l’espai. A cada petjada que fem, sota els nostres peus passaran els anys a gran velocitat i davant la nostra mirada, el paisatge, la ciutat i els esdeveniments aniran canviant a un ritme frenètic.

  El final del nostre camí serà, la Barcelona imperial de Carles I i porta del Nou Món. Un final èpic que ens farà entendre la catalanitat de la descoberta d'Amèrica i ens farà crèixer la curiositat per apropar-nos a una nova ruta: "Discovering Columbus".

  Ruta 1: De la independència a l'expansió
Al segle IX, Guifré I “El Pelós”, esdevé el primer Comte hereditari dels principals comtats catalans, que tot i ser originalment francs, comencen a esdevenir comtats amb una certa autonomia sobre l’imperi. Anys més tard, en el 988, el Comte Borrell II, declararà la independència d’aquells comtats que heretà del seu avi i es convertirà en el màxim sobirà dels catalans. Ja al s.XII, la unió amb Aragó, serà la llavor del gran imperi que segles després s’esdevindrà. Amb Jaume I, un dels més grans reis catalans, començarà al s.XIII, la gran expansió.

  Ruta 2: La supremacia a la mediterrània
El rei Pere II el Gran amb els seus almogavers, iniciarà la gran expansió de la mediterrània amb les conquestes de territoris com Sicília, Còrsega, Sardenya, Atenes i Neopàtria entre d’altres i que culminarà el rei Jaume II el Just. El comerç català i el seu domini militar, s’expandiran per totes les ribes de la mediterrània, i els consolats de mar seran el gran exemple d’aquest domini. Naixeran grans institucions com la Generalitat, i Barcelona es convertirà en la Londres de l’època medieval. Al 1410, el casal de Barcelona s’extingirà per la mort sense descendència del rei Martí I l’Humà. És l’hora dels Trastàmara.

  Ruta 3: La gran conquesta del món
Ferran I d’Antequera, escollit en el Compromís de Casp, iniciarà la nissaga dels Trastàmara. Alfons IV el Magnànim, el seu successor, conquerirà Nàpols i iniciarà una època d’esplendor a la Corona Catalanoaragonesa en les arts i les ciències. En Juan II però, serà el detonant d’un moment clau en la nostra història: la guerra civil que assolà Catalunya del 1462 al 1472. Anys després el seu hereu, en Ferran II el Catòlic, és convertirà en el sobirà més gran de l’època, iniciant noves expansions amb la conquesta de Granada, el redreç de Catalunya i la conquesta del Nou Món, gesta realitzada pels catalans. Carles I, coneixerà a Barcelona la notícia del seu nomenament com a Emperador del Sacre Imperi Romà i la ciutat es convertirà en l’epicentre de la política internacional.

Tres rutes per conèixer la gran conquesta de la Nació Catalana!

  

 • Inclou: Ruta guiada
 • Preu: 14€ (menors 12 anys, gratuït). Donat l'aforament limitat, es recomana la compra anticipada.
 • Durada: 2:00 h Aprox.
 • Idiomes i horaris: Català. També sortides en català o castellà per grups amb dates a convenir. Mínim 10 persones. Contactar amb l'organització.
 • Lloc de sortida ruta 1: Av Paral·lel (Davant boca metro L2 i L3 – Paral·lel – Sortida Av. Paral·lel). Necessari presentar-se 10 minuts abans de l’hora prevista. Veure GoogleMaps
 • Lloc de sortida ruta 2: Portal de Santa Madrona (Davant boca del metro L3 – Drassanes – Sortida Portal de Santa Madrona). Necessari presentar-se 10 minuts abans de l’hora prevista. Veure GoogleMaps
 • Lloc de sortida ruta 3: Pla de l’Àngel (Davant boca del metro L4 – Jaume I – Sortida Pla de l’Àngel). Necessari presentar-se 10 minuts abans de l’hora prevista. Veure GoogleMaps
 • Dificultat: Ruta a peu sense dificultat.
 • Tickets: Trucant al +(34) 619-579-870.
 • Condicions: Aquesta activitat requereix d'un mínim d'assistents per dur-se a terme. Si no et presentes a la cita, perds la reserva.
 • Altres: Aforament limitat.

  

Necessites +info? Enviants un Whatsapp,    o un Telegram  

  

ADQUIRIR/CONTRACTAR RUTA (Català)

La ruta en català, també està disponible per a grups organitzats. Podeu contactar mitjançant el telèfon +(34) 619-579-870 o escribint un e-mail a la direcció info@mitic.cat

  

 
© 2021 MITIC Experience